Home Reizen Hoe kun je goedkoop van en naar je werk komen?

Hoe kun je goedkoop van en naar je werk komen?

0
Hoe kun je goedkoop van en naar je werk komen?

In Nederland heb je veel verschillende mogelijkheden op het gebied van vervoer. Dat komt doordat Nederland van oudsher een vrij welvarend land is geweest en er door de jaren heen veel infrastructuur is opgebouwd. Toch valt het uiteindelijk behoorlijk tegen van hoeveel van deze infrastructuur grote groepen mensen gebruik maken. Zo is het bijvoorbeeld zo dat de overgrote meerderheid van de mensen die naar hun werk moeten, dit met de auto doet. Dat kan verschillende redenen hebben. 

 

Vaak wordt er door mensen die altijd de auto gebruiken om naar hun werk te gaan aangegeven dat het voor hen simpelweg een stuk praktischer is om altijd met de auto te reizen. Dit kan verschillende redenen hebben. Sommige mensen wonen in dorpen waar geen aansluiting is op het openbaar vervoer en hebben daarom een auto. Er zijn ook mensen die dit simpelweg het meest prettig vinden. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer nieuwe mogelijkheden. In deze tekst maak je kennis met de meest goedkope en groene manier om naar je werk te gaan. 

Pak de fiets

Natuurlijk is dit geen baanbrekende nieuwe ontdekking, want de fiets bestond al lang. Toch is dit wel iets wat mensen meer als een serieuze optie moeten zien. Het is namelijk zo dat je door dagelijks met de fiets naar je werk te gaan veel voordelen hebt. Hierbij zou je bijvoorbeeld kunnen denken aan het besparen van een hoop geld. Als je met de fiets naar je werk gaat kost dit je immers niets. Je hebt alleen ooit de fiets moeten aanschaffen, maar hier houden de kosten dan ook wel bij op. Bij een auto is dit een heel ander verhaal. Daarnaast is het ook voor jouw gezondheid goed om iedere dag een stukje te fietsen om op je werk te komen. Je hebt dan in je dagelijks leven in ieder geval al een beetje lichaamsbeweging waar je niet onderuit kunt komen. 

Kies voor een elektrische fiets

Er zijn ook veel mensen die juist de auto pakken omdat zij op een vrij grote afstand van hun werk wonen. Dat is niet gek aangezien je dan het snelst en vooral het makkelijkst op je werk bent. Echter, het grootste deel van deze mensen woont op een afstand die ook met de fiets te overbruggen is. In dat geval kun je het best een elektrische fiets heren aanschaffen. Hiermee kun je ook grotere afstanden afleggen en kost het je minder moeite. Ook rijd je sneller op een fiets die elektrisch ondersteund is.