Mode is een vorm van kunst en kledingstukken zijn net zo bijzonder als schilderijen en gedichten. Een kledingstuk kan namelijk veel zeggen over -en veranderen aan een persoon. Malelions en Quotrell zijn voorbelden van kunstzinnige modemerken. 

Fashion

Mode is belangrijk en wordt belangrijker. Mode vormt namelijk een persoon. Een kledingstuk kan bijvoorbeeld iets zeggen over het gevoel van een persoon. Steeds vaker zien we op internet en social media dat mensen veel waarde hechten aan een outfit. Er worden honderden teksten geschreven over hoe je je moet kleden, welke kleuren bij je past en welke pasvormen je zou moeten nemen. Influencers zijn de nieuwe iconen en dienen als rolmodel voor anderen. Ieder influencer heeft bijvoorbeeld een eigen stijl en het publiek neemt vaak over wat hij of zij ziet. Als een Influencer bijvoorbeeld een kledingstuk van Malelions draagt, is de kans dat anderen dat kledingstuk zien en kopen groot. 

Effecten van artiesten en influencers op mode

Malelions is een jonge merk op het markt. Malelions is opgericht in 2019 en heeft zich ontwikkelt tot een van de populaire kledingmerken. De modeontwerper Thijs Offermeijer heeft verschillende artiesten en influencers ingezet om zijn kledingstukken in daglicht te zetten. De artiesten en influencers hebben de kledingstukken gedragen en hebben hun mening gedeeld met anderen over de kledingstukken. Door het vertrouwensband van de influencers en artiesten, met het publiek, zijn de collecties van Malelions steeds meer gewild. Malelions onderscheidt zich door de tijdloze stijl in de kledingstukken. De heer Offermeijer lanceert elk seizoen een nieuwe collectie. Hij probeert door gebruik van verschillende kleuren en pasvormen iedereen te vergenoegen. Malelions bevat zowel heren, dames en kindercollecties. 

verschillende culturen in kledingstukken 

Iedereen wilt er trendy en jong uit zien. Quotrell is een voorbeeld van een merk die kledingstukken beschouwt als kunst. Quotrell is namelijk een merk die stijlen combineert met elkaar. Zo zijn de kledingstukken trendy, casual en sportief. Je kunt de kledingstukken dus eigenlijk overal aan. Quotrell is ook een merk die verschillende culturen bijeen brengt. De kledingstukken zijn geïnspireerd van de kledingstijlen van New York en Amsterdam. De kledingstukken laten jou daarom ook bijzonder voelen. Quotrell heeft een brede assortiment met verschillende soorten kledingstukken. Denk hierbij aan broeken, vesten, truien en blouses. De populairste artikel van het merk Malelions is de trainingspak. Het merk hecht in zekere zin waarde aan comfort en kwaliteit in de producten. Zo kun je verschillende stoffen en en pasvormen vinden in de kledingstukken. Hiernaast worden er ook verschillende kleuren gebruikt, dit zorgt voor verscheidenheid in de kledingstukken.