Home Gezond Wat doe je als je bent aangereden als fietser?

Wat doe je als je bent aangereden als fietser?

0
Wat doe je als je bent aangereden als fietser?

Ben je als fietser aangereden door een auto? Dan is het goed om te weten dat je vrijwel altijd in het voordeel bent. Zelfs als je zelf een verkeersfout hebt gemaakt, is de bestuurder van de auto vaak schuldig. Een autobestuurder moet namelijk kunnen reageren op fouten van andere weggebruikers en als fietser ben je altijd kwetsbaar. Als je bent aangereden als fietser, dan is het verstandig om een letselschade advocaat Nijmegen in te huren. Een letselschade advocaat kan jou helpen om de schadevergoeding te krijgen waar je recht op hebt. Het is namelijk belangrijk dat de schade ook vergoed wordt.

Waarom moet de schade vergoed worden?

Als je aangereden bent op de fiets is er vaak sprake van schade die vergoed moet worden. Om te beginnen heb je natuurlijk je fiets, die hoogstwaarschijnlijk compleet onbruikbaar is geworden. Dat is echter niet de belangrijkste zorg. Nog veel belangrijker is dat jij in goede gezondheid bent. Heb je zelf verwondingen of zelfs blijvend letsel opgelopen, dan noemen we dit letselschade. Ook daarvoor kun je een schadeclaim indienen. De partij die fout zit, dient dit bedrag vervolgens te vergoeden. Ben je als fietser aangereden, dan is het goed om te weten dat je vrijwel altijd in je gelijk gesteld wordt.

Hoe hoog is het bedrag dat je kunt eisen?

Het is vooraf moeilijk te zeggen welk bedrag je kunt eisen als je verwondingen hebt opgelopen tijdens een ongeluk. Dat is namelijk van veel factoren afhankelijk. Het is belangrijk dat je alle medische kosten vergoed krijgt. Net als de kosten voor zaken die hierbij komen kijken, zoals vervoer naar het ziekenhuis bijvoorbeeld. Als je bijvoorbeeld niet meer kunt werken, dan kun je een nog veel hoger bedrag eisen. Een letselschade advocaat zal als best kunnen beoordelen op welk bedrag jij recht hebt.

Een rechtszaak

Ben je aangereden en wordt het tijd om een schadeclaim te eisen? Dan zal er vaak ook sprake zijn van een rechtszaak. Je advocaat zal je dan bijstaan. Belangrijk is dus ook om een goede advocaat te hebben. Kies voor een advocaat die bereid is om hoog in te zetten, zodat jij een zo hoog mogelijk bedrag ontvangt. Het zou namelijk zonde zijn als je een lager bedrag ontvangt dan eigenlijk zou moeten. Vooral als je blijvende schade hebt opgelopen is het van belang dat je een hoge schadevergoeding ontvangt. Verdiep je dus zeker eens in vergelijkbare zaken.