Home Wonen Container huren: help het milieu en jezelf

Container huren: help het milieu en jezelf

0
Container huren: help het milieu en jezelf

Afval is natuurlijk altijd vervelend. Het staat in de weg, gaat snel stinken, en kan lastig zijn om vanaf te komen als je weinig tijd hebt, doordat je het afval bijvoorbeeld juist produceert door een verhuizing of verbouwing. Met met de snelheid waarin het milieu de laatste jaren achteruit is gegaan, is het ontzettend belangrijk dat we op blijven letten wat er met ons afval gebeurt. Daarom is een container huren een echte uitkomst: je komt snel, makkelijk en goedkoop van je afval af, en het sorteren wordt een stuk makkelijker! Door een container huren help je dus zowel het milieu als jezelf.

Wanneer een container huren?

Er zijn ontzettend veel situaties waarin een container huren hartstikke handig kan zijn. En het komt veel vaker voor dan je denkt! Bijvoorbeeld met een feestje of verjaardag, als erg rote hoeveelheden aan plastic borden en bestek gebruikt worden, er veel gegeten wordt uit plastic verpakkingen en er veel gft-afval overblijft. Dit komt ook veel voor met de feestdagen dit seizoen: pasen, pinksteren, hemelvaart, bevrijdingsdag en Koningsdag, maar ook in de winter met Sinterklaas, kerst en oud en nieuw. Maar ook bijvoorbeeld bedrijfsafval zoals karton en papier, gft-afval in de horeca, enzovoort; of restafval bij een grote verbouwing of verhuizing. Als je thuis maar kleine containers hebt per afvalsoort, gebeurt het vaak dat het scheiden vergeten wordt. Met een container huren gaat dit een stuk makkelijker en help je het milieu!

Container huren is handig!

In al deze situaties wordt het vaak nog wel eens vergeten dat een container huren mogelijk is. Of men denkt dat het te ingewikkeld is. Dan sta je met een overvolle kliko die pas volgende week weer geleegd wordt. Maar een container huren is veel makkelijker dan je denkt! Je kunt zelf kiezen wat voor maat container je wil, en voor hoeveel soorten afval. Een kliko-formaat of een grote rol container huren van 1100 of 1700 liter: het kan allemaal! Daarbij kun je gemakkelijk selecteren wat voor gebruik voor jou het handigst uitkomt. Hoe vaak de container geleegd wordt, hoe lang je hem huurt, enzovoort. De tarieven van een container huren hangen af van het soort afval de maat van de container, en hoe vaak de container geleegd moet worden: een keer per week, twee keer per week, een keer per twee weken of per vier weken. Met gft-afval is het verstandiger om deze vaker te legen, maar met papier maakt het natuurlijk niet zoveel uit als de container een tijdje buiten staat.