Home Zakelijk Wat bepaalt je plaats in de zoekmachines

Wat bepaalt je plaats in de zoekmachines

0
Wat bepaalt je plaats in de zoekmachines

Het hebben van een eigen site brengt diverse voordelen met zich mee. Een groot voordeel van een eigen site is dat je klanten op de hoogte kunt houden van veranderingen. Een ander voordeel is dat je met een site nieuwe klanten kunt bereiken. Om van het tweede voordeel te kunnen profiteren, dien je wel een goede strategie te hebben. Als je boven in de zoekresultaten wilt komen te staan, moet je hard werken.

 

Zoekwoorden verwerken in de teksten

Een manier om hoger in de zoekresultaten te komen is door seo teksten te schrijven. Bij seo teksten richt je je op een aantal specifieke zoekwoorden. Deze zoekwoorden moet je op een natuurlijke manier in de tekst verwerken. De kwaliteit voor de bezoeker moet namelijk niet achteruit gaan. Naast het schrijven van deze teksten zal je ook onderzoek moeten doen naar welke zoekwoorden relevant zijn aan de pagina. Ook dien je hierbij te kijken naar de hoeveelheid concurrentie. Als je ziet dat er al erg veel bedrijven de pijlen richten op een specifiek zoekwoord, dan is het sterk aan te raden om op zoek te gaan naar een ander relevant zoekwoord. 

 

Pagina’s laten linken naar die van jou

Als je de juiste zoekwoorden in de pagina’s hebt verwerkt is het de bedoeling dat je ook aan de slag gaat met linkbuilding. Bij linkbuilding vergaar je backlinks van relevante sites en creëer je een eigen link web. Linkbuilding vraagt om een ruime kennis, ervaring en connecties. De meeste partijen kiezen er daarom voor om zich te laten adviseren. Linkbuilding advies kun je bij diverse specialisten krijgen. Ga op zoek naar een partij die zichzelf heeft bewezen en meerdere klanten hoog heeft laten scoren. 

 

Wat is een backlink?

Bij de linkbuilding zijn backlinks erg relevant, maar wat is een backlink precies en waar moet je op letten. Een backlink is een link vanaf een externe website naar die van jou. Bij het zoeken naar de juiste backlinks dien je rekening te houden met de relevantie van de content. De content van de site waar jij een backlink van krijgt dient aan te sluiten bij de content die jij op jouw site hebt staan. Daarnaast is het ook erg belangrijk dat de site zelf als nuttig wordt gezien door Google. Het gaat bij het verzamelen van backlinks voornamelijk om de kwaliteit. Wel is het uiteraard ook van belang dat je zorgt voor voldoende backlinks. Kijk naar de hoeveelheid backlinks van concurrenten en houd daar rekening mee.